Fysiotherapeute, sportfysiotherapeute, manueeltherapeute

Ik ben Annika geboren in 1982 te Emmerich (Duitsland).

Iedere dag op mijn werk als fysiotherapeute zijn er nieuwe uitdagingen, iedere dag lopen er verschillende mensen bij ons de praktijk binnen, iedere dag zie ik verschillende klachten. Dit vind ik heel erg leuk en het is steeds weer een nieuwe uitdaging om jullie zo snel mogelijk te helpen om van je klachten af te komen. 

Veel kwaaltjes kunnen worden voorkomen door een actieve en gezonde levensstijl en ik vind het leuk om mensen op deze weg te kunnen begeleiden. Met een gezond lichaam kan je meer en geniet je meer. Ook vind ik het heel erg leuk om sporters te begeleiden met blessures of andere klachten omdat ik zelf sportief ben en met topsporters samen gewerkt heb. Hierdoor heb ik in de afgelopen jaren veel ervaring opgelopen.

Nadat ik mijn school in Duitsland heb afgerond ben ik in 2002 in Nijmegen fysiotherapie gaan studeren. in 2007 heb ik twee kleine cursussen gevolgd; Medical Taping Concept en het Mulligan Concept. Omdat ik zelf ook heel sportief ben aangelegd, was het vanaf het begin mijn doel om ook sportfysiotherapeute te worden. In september 2009 kon ik de ESP sportfysiotherapie opleiding met succes afronden.

Omdat tijdens de studie weinig tijd aan manuele technieken, om beweeglijkheid van gewrichten te verbeteren, besteed wordt  ben ik in 2010 in Utrecht begonnen met de opleiding tot manuele fysiotherapeute, het Maitland Concept en kon deze met succes in juni 2013 afsluiten.

Verder was ik in 2011 en 2012 fysiotherapeute in de Nederlandse selectie aangepast wielrennen. Het was voor mij een heel mooie en belangrijke ervaring. Het was heel leuk en interessant het team te begeleiden en hun optimaal bij hun prestaties te ondersteunen. Het werk bestond vooral uit het begeleiden bij wedstrijden en trainingskampen in het buitenland.

Mijn vrije tijd geniet ik om zelf te sporten, mijn passie is triathlon. Ook in de sport ga ik op zoek naar uitdagingen en ben in 2016 gestart bij de IRONMAN Maastricht (volledige triathlon 3,8km zwemmen-180km fietsen- 42km hardlopen).

Verder geniet ik van mijn leven en besteed ik mijn vrije tijd graag met mijn vriend, met mijn familie en vrienden.

Voor contact; annika@fysiocentrumsteenbergen.nl